Hlavní obsah

Nástupce Maserati Quattroporte se nejspíš odkládá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrické Maserati Quattroporte, které se mělo původně dostat k zákazníkům už v roce 2025, přijde podle italských novin později. Důvodem může být snaha o větší rozestup od značky Alfa Romeo.

Foto: Maserati

Maserati (Ilustrační foto)

Článek

Elektrický nástupce Maserati Quattroporte se nejspíš odkládá. Informuje o tom italský list Corriere Torino, který uvádí, že automobilka informovala subdodavatele o „suspendování“ projektu M9S - tak se příští quattroporte interně dosud nazývalo.

Subdodavatelé by měli „zmrazit vývoj vztahující se k projektu“, píší dále noviny. Vyvozují také, že nástupce quattroporte měl vstoupit do výroby v roce 2024 a dodávky prvním zákazníkům měly připadnout na rok 2025.

To se nyní nejspíš nestane, ale automobilka údajně spolu s informací o odkladu subdodavatele ujišťovala o tom, že budoucí maserati budou „vyvíjena a vyráběna stoprocentně v Itálii a budou mít elektrické motory“.

Důvod odkladu není konkrétně známý, ovšem podle novin se v koncernu Stellantis aktuálně jedná o změně pozice vrcholových značek s cílem zamezit překrývání nabídky Alfy Romeo a Maserati.

Vedení koncernu může chtít s rozhodnutím o budoucnosti největšího sedanu Maserati počkat na pozdější fázi vývoje elektrické verze Alfy Romeo Giulia, která má podle webu Carscoops ve vrcholné specifikaci Quadrifoglio Verde nabídnout až tisíc koní.

Alfa Romeo má opět svůj supersport. Zaujme retro designem, může být i elektromobilem

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám