Hlavní obsah

Nádherné auto pro praktické fanoušky historie je na prodej

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přehlídce automobilové krásy v kalifornském Pebble Beach Concours d'Elegance 18. srpna bude zase živo. Tradičně se tu budou dražit fantastické automobilové klenoty. Jedním z nich bude i Aston Martin DB5 v provedení Shooting Brake.

Foto: RM Sotheby (5x)

Do kupé se toho moc nevejde. Tohle už by mohlo převézt i pytel cementu

Článek

Určitě jste si už o nějakém autě řekli, že je moc pěkné, ale je nepraktické. Třeba takový Aston Martin DB5. To si mohl dovolit leda tak 007, když vystoupil u hotelu s kufříkem o velikosti větší obálky na dopisy. Přesto pak měl večer nový oblek, boty i kompletní hygienickou výbavu včetně holicího strojku.

O praktičnosti měl pochyby i sám David Brown, autor tohoto auta. A i když jedno vlastnil, nebylo to obyčejné kupé. Měl Shooting Brake, aby mohl vozit svého psa.

Foto: RM Sotheby

Potřebujete často převážet víc věcí a chcete šik auto? Tak tenhle Aston Martin je ideální!

Foto: RM Sotheby

Tahle DB5 je jednou z pěti, které mají řízení na levé straně.

A jeden takový Shooting Brake, tedy kombi jen s dvojicí dveří, bude i na aukci. Je to jeden z dvanácti kusů vyrobených karosářem Harlodem Radfordem. Auto je v naprosto bezvadném stavu. Mělo jen dva majitele a každý jej nechal renovovat, a dokonce vylepšit.

Ten první nechal v roce 2003 auto kompletně zrestaurovat a převrtat agregát ze čtyřlitru na 4,2 litru. Navíc automatickou převodovku nahradil pětistupňový manuál. Druhý vlastník opět nechal převrtat motor na objem 4,7 litru a nechal upravit pružiny a tlumiče.

Kdo by měl zájem, může si auto koupit. Očekávaná cena je někde mezi 1 až 1,4 milionem dolarů, tedy v přepočtu mezi 23 až 32 miliony korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám