Hlavní obsah

Na ohořelé lodi je i několik vozů Rolls-Royce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Rolls-Royce uvedla, že má několik vozidel na palubě Fremantle Highway, nákladní lodi, která začala hořet před více než týdnem a byla nedávno odtažena do Nizozemska.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Lidé pozorují příjezd ohořelé nákladní lodi k pobřeží.

Článek

V době vypuknutí požáru bylo na lodi 3783 vozidel. Z toho bylo 498 elektromobilů - automobilky BMW i Mercedes-Benz potvrdily, že každá má na palubě několik stovek vozidel.

Poškozeny nebo minimálně ohroženy byly i nejluxusnější vozy na současném trhu, jejichž cena běžně přesahuje 10 milionů korun. Zůstává nejasné, kolik vozů Rolls-Royce je přesně na lodi, ale mluvčí automobilky agentuře Bloomberg řekl, že dotčené zákazníky již automobilka z Goodwoodu kontaktuje.

Na rozdíl od nákladní lodi Felicity Ace, která začala hořet na začátku roku 2022 a potopila se, ne všechna vozidla na Fremantle Highway byla zničena. Záchranná společnost Boskalis ve skutečnosti věří, že přibližně 800 vozidel je nepoškozených.

S phantomem na sněhu. Vrchol automobilového luxusu je i na horách suverénní

Testy

Přesná příčina požáru zatím není známa, ale spekulovalo se, že oheň, který byl zaznamenán v noci na středu 26. července u nizozemského ostrova Ameland v Severním moři, začal u jednoho z elektromobilů, než se rychle rozšířil. Požár si vyžádal život jednoho člena posádky, mnoho dalších skočilo přes palubu.

Požár se již podařilo uhasit a loď dorazila do přístavu v Nizozemsku koncem minulého týdne. Odtud však bude muset putovat dále, aby mohla podstoupit ekologickou likvidaci škod.

Ohořelý vrak s nákladem tisíců aut poputuje zřejmě dál. Přístav Eemshaven není vhodný

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám