Hlavní obsah

Na autosalonu v Lipsku ozvěny ze Ženevy i novinky

Novinky, Jaroslav Šimek, Lipsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIPSKO

Především novinky, které byly k vidění v Ženevě, jsou nejpočetnější skupinou exponátů na autosalonu Auto Mobil International. Pro veřejnost otevírá své brány od 5. do 13. dubna. Pořadatelé oznámili více než sto premiér na německém trhu, což svědčí o snaze výrobců zvrátit i tam nepříznivý vývoj v odbytu nových aut vyplývající z pokračující recese.

Foto: Vladan Jílek

Mladá dudácká muzika ze Strakonic

Článek

Není bez zajímavosti, že právě v nových spolkových zemích se začala projevovat větší dynamika obchodu s osobními vozy. Jestliže se za první čtvrtletí prodalo v SRN celkem 790 000 osobních aut, což je nárůst proti stejnému loňskému období o necelé jedno procento, na nové spolkové země z toho připadlo 98 619 ks, signalizujících téměř čtyřprocentní přírůstek.

Vůbec poprvé na světě je právě v Lipsku představována nová, pátá generace užitkových vozidel VW, Transporter T5, z níž osobní verze Multivan byla vystavena už v Ženevě. To je vůbec nejvýznamnější světová výstavní premiéra na této akci - dalšími jsou nový kombík Mercedes-Benz třídy E v provedení pro taxislužbu a tuningová úprava tohoto kombíku pod označením Lorinser S211.

Na své si v Lipsku tentokrát přijdou i milovníci amerických aut. Celkem 35 exemplářů pod označením Hot Rods představuje především fordovy modely individuálně předělané podle představ svých majitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám