Hlavní obsah

Moravský Street Roadster s francouzskou krví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Moravská společnost Pony Auto trend je známa především jako výrobce nástaveb a spoilerů pro užitková vozidla a nákladní automobily. Na letošním Autotecu však představila projekt automobilu Street Roadster postaveného z oblíbeného vozu Citroën Berlingo.

Foto: Jan Záliš

Běžecké lyžování v Kladském pomezí si užije každý

Článek

Street Roadster je svým vnějším vzhledem předurčen pro volno časové aktivity. Přední a zadní světlomety mají tvary připomínající studie asijských automobilek. Bez dvaceti centimetrů dosahuje délky čtyř metrů, šířka 1650 mm a výška je udávána 1550 mm. Vznětový motor HDi pohání přední kola.

Otázkou zůstává, jak si výrobce při případném uvedení modelu na trh poradí s bezpečností posádky. Z fotografií je patrné, že přinejmenším přední sedadla nejsou vybavena bezpečnostními pásy. V pravdě zajímavé řešení dveří, bezpečnosti posádky rovněž nepřidává. Jedná se však pouze o projekt a to projekt zajímavý.

Již nějaký čas vyrábí podobný automobil firma MTX pod názvem Beach Buggy, který je kompletován na platformě Ford Fiesta nebo Hyundai Accent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám