Hlavní obsah

Modernizovaný Volkswagen Golf ukázal na prvním snímku nový světelný podpis, září i logo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen poprvé poodhalil podobu faceliftu pro svůj ikonický model Golf. K vidění je světlený podpis tvořený světlomety nového tvaru a také svítící logo, se kterým letos přišel modernizovaný touareg.

Foto: Volkswagen

Modernizace Volkswagenu Golf osmé generace

Článek

V oficiálním videu shrnujícím rok 2023 se generální ředitel Thomas Schäfer věnoval dřívějším novinkám. Seznam nových vozidel zahrnoval modely Tiguan a Passat nové generace spolu s ID.7 a aktualizovaným ID.3. Na konci videa ovšem Schäfer oznámil, že facelift golfu bude zveřejněn již v příštím roce.

Soudě podle střešních ližin se na potemnělém záběru objevil Volkswagen Golf ve verzi Variant. Po faceliftu má nové světlomety. LED světelná lišta zůstává, půlená osvětleným odznakem VW. Takový má i faceliftovaný touareg, ale jen vzadu.

Očekávat lze změny v interiéru po vzoru nového passatu. Pohonné jednotky budou převážně mild-hybridní.

Osmá generace po modernizaci se stane posledním Volkswagenem Golf se spalovacími motory. Volkswagen oznámil, že devátá generace, která dorazí v roce 2028, bude výlučně elektromobilem na nové koncernové platformě SSP. Uvedl také, že od roku 2033 bude v Evropě vyrábět pouze elektromobily.

Příští generace Volkswagenu Golf má být plně elektrická

AutoMoto

Test Volkswagenu Golf R: Raketa všedních dnů

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám