Hlavní obsah

Mitsubishi investuje do divize elektromobilů Renaultu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Mitsubishi Motors investuje až 200 milionů eur (4,9 miliardy Kč) do nové divize elektromobilů svého aliančního partnera Renault. Mitsubishi se investicí do divize nazvané Ampere snaží zlepšit svoji technologii vývoje elektromobilů a rozšířit nabídku vozidel na baterie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mitsubishi ASX (ilustrační foto)

Článek

Předseda správní rady Renaultu Jean-Dominique Senard věří, že Mitsubishi bude partnerem divize Ampere. S automobilkou hodlá podrobněji jednat při své nadcházející cestě do Japonska.

Mitsubishi plánuje nakupovat elektromobily vyvinuté a vyrobené firmou Ampere a prodávat je pod svou vlastní značkou. To automobilce umožní přejít na elektrifikaci a zároveň udržet nízké náklady na vývoj. Mitsubishi očekává, že bude prodávat elektromobily od Ampere na svých hlavních trzích – v jihovýchodní Asii a v Evropě.

Rozhodnutí o investici do Ampere přichází poté, co partneři Mitsubishi, automobilky Renault a Nissan Motor, dokončili v červenci restrukturalizaci své aliance. Nissan už se zavázal investovat do divize 600 milionů eur, díky čemuž se stane strategickým investorem, který bude mít i místo ve správní radě. Renault chce v příštím roce uvést Ampere na burzu jako samostatný subjekt, hodlá si však ve firmě udržet více než 50procentní podíl.

Stejně jako další japonské automobilky se i Mitsubishi potýká s problémy v Číně, která je největším automobilovým trhem světa. Čelí tam konkurenci místních automobilek, kterým se podařilo získat hlavní podíl na trhu s auty poháněnými bateriemi, uvedla agentura Reuters.

Test nového Mitsubishi ASX: Převlečený renault je pořád dobrý

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám