Hlavní obsah

Mini jezdící na čaj, yeti v kožešině a další aprílové vtípky automobilek

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dubnový den je tradiční dobou pro nejrůznější žerty. Vybrali jsme několik více či méně povedených vtípků ze včerejšího dne, které vypustily ven samotné automobilky, nejčastěji jejich britské odnože.

Foto: Škoda Auto UK

Škoda Yeti Ice

Článek

Britské Mini představilo Cooper T, který do nádrže přidává další biosložku – klasický čaj. Mini uvedlo, že tento model dovede ujet 40 mil na jeden šálek čaje. V nabídce budou i limitované verze „čajového“ mini, kupříkladu Earl Grey.

Foto: Opel

Opel Astra Copacabana

Opel na apríla uvedl speciální edici Astra Copacabana. Ta má sedadla čalouněná pravou trávou ze stadiónu Maracanã. Součástí standardní výbavy jsou také koberečky pokryté vrstvou nejjemnějšího písku z pláže Copacabana. Houkačka nemá standardní tón, ale zní jako vuvuzela.

Foto: Citroën

Citroën C4 Cactus Arsenal FC Edition

Na fotbalovou notečku zahrál i Citroën se svým C4 Cactus Arsenal FC Edition, který barevně odpovídá barvám tohoto britského klubu. Uvnitř nechybí informační displej zobrazující statistiky Arsenalu, dopravní a další informace k výjezdům na další zápasy.

Britské zastoupení Škody představilo na apríla speciální edici Yeti Ice, která má karoserii pokrytou umělou kožešinou.

Foto: Mazda

Mazda MX-5 pro 4 cestující

Foto: Nissan

Nissan 370Z Limo

Amarok budou řídit psi záchranáři

Nissan 1. dubna představil sportovní kupé 370Z v prodloužené verzi coby limuzínu, Mazda zase ukázala roadster MX-5 ve čtyřdveřové variantě.

Divize Užitkové vozy Volkswagenu na apríla přišla s nápadem, aby se záchranářští psi naučili řídit pick-up Amarok. Psi podle VW používají své přední tlapky k ovládání volantu a řadicí páky, zadní packy pak ovládají plynový a brzdový pedál, které mají na zakázku vyrobené prodloužené páky.

Foto: VW

Trojice psů řídících VW Amarok

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám