Hlavní obsah

Mini Clubman se loučí speciální edicí

Edice Final pro „nafouknutý hatchback“ Mini Clubman znamená rozlučku s druhou moderní generací modelu, který našel inspiraci v roce 1969. Vznikne proto jen 1969 kusů.

Foto: Mini

Mini Clubman Final Edition

Článek

V roce 1969 se název Clubman objevil poprvé, jednalo se o mírně zvětšený hatchback, stejně jako moderní interpretace v roce 2007 a druhá, již čtyřdveřová, generace v roce 2015. Ta se nyní loučí.

Speciální edice je k dispozici v barvách laku bílá Nanuq, černá Enigmatic Black a a stříbrná Melting. Variant je celá řada, od tříválců verze Cooper i čtyřválců Cooper S, včetně dieselových verzí nebo s pohonem všech kol.

Rozlučka se od běžných verzí liší detaily v měděné barvě Shimmer odkazujícími na historii. Okraje a horní třetina příčky masky chladiče jsou také v barvě edice.

Grafický vzor na 18palcových kolech z lehké slitiny je rovněž zakončen tónovaným čirým lakem připomínajícím měď, který má dodávat odstínu třpytivou hloubku. Úzké ozdobné linky jsou i ve spodní části bočních dveří. Nechybí nápis „Final Edition“, stejně jako odznak „1 of 1969“ na bočním c-sloupku.

Interiér edice má specifické prahové lišty a volant s nápisem. Kožená sportovní sedadla mají všitý odznak, hnědé čalounění, látkovou část v antracitové barvě a modré kontrastní prošívání.

Tmavé obložení palubní desky v kokpitu je orámováno sladěnými ozdobnými lištami v zelené a měděné barvě. Exkluzivitu připomíná také odznak „1 of 1969“ na obložení. Odznak ve stejném designu se nachází také na podlahových rohožích a grafický nápis charakterizuje také krytku klíče.

Nová edice bude k mání i na českém trhu, ceny zveřejní české zastoupení později.

Přímý nástupce clubmanu se aktuálně neočekává, nabídka crossoverů značky se rozroste o malý crossover z konceptu Aceman a zvětšený countryman, který se ukáže ještě letos.

Hravě, bez chromu a kůže. Mini vstupuje do nové éry s elektromobilem Aceman

AutoMoto

Test Mini Countryman s obytnou vestavbou: Hipster na čundru

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám