Hlavní obsah

Mexiko a Bolívie oslavily Světový den Volkswagenu Brouk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky Volkswagenů Brouk se sjely v Mexiku a La Pazu u příležitosti světového dne historicky nejprodávanějšího auta. V Latinské Americe má tento model dlouhou historii výroby a spousty fanoušků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mexikem a Bolívií projely průvody Volkswagenů broukůVideo: Reuters

 
Článek

Volkswagen Brouk, tedy původní „lidový vůz“, drží rekordy coby nejdéle a v největším celkovém počtu vyráběné osobní auto na světě. Nepřekvapí tedy, že má i vlastní světový den.

Značnou část z let 1938–2003, kdy se Volkswagen Typ 1 – tak se „brouk“ původně jmenoval – vyráběl, se tak dělo v Latinské Americe. V Brazílii a Mexiku tyto vozy vznikaly od 50. let a právě tam na počátku 21. století jejich výroba definitivně skončila, o mnoho desítek let později proti domovskému Německu.

Německá firma nabízí renovované a upravené brouky. Za 14 milionů

AutoMoto

Brouky si tam získaly obrovskou oblibu, jak ostatně dokazují i oslavy onoho světového dne. Připadá na 22. červen, ale spanilé jízdy v Mexiku a bolivijském La Pazu se konaly v neděli 26. června.

V Mexiku se jich sjela zhruba tisícovka. „Můj táta jich měl několik, já jsem se v jednom učil řídit a vždycky jsem je měl rád. (...) Bylo to tak schopné auto, bylo pro rodiny i pro mladé lidi. Něco takového se už nebude opakovat, žádné auto nezaujme jeho místo,“ cituje agentura Reuters, která zprávu přinesla, Roberta Martineze, mexického fanouška nejprodávanějšího auta v historii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám