Hlavní obsah

Mercedes GLE prošel modernizací, spoléhá na hybridy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz GLE včetně varianty Coupé a dvou výkonných verzí od AMG prošel decentním faceliftem. Týká se především světelné a palubní techniky a motorizací ve dvou stupních elektrifikace.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz řady GLE po faceliftu

Článek

Mercedes omladil stěžejní součást portfolia, SUV velikosti vyšší střední třídy je v současné generaci na trhu od roku 2018. Inovované GLE se k prodejcům dostane v červenci letošního roku.

Po vizuální stránce jsou změny kosmetické, navazují na model GLC nové generace. Horizontální lišta v mřížce má nyní segmentovaný vzhled díky některým chromovaným čtvercům. Rohové nasávací otvory získávají velký chromovaný akcent, a zatímco přední světlomety mají stejnou velikost a tvar jako odcházející model, uvnitř mají novou grafiku. Totéž platí pro zadní světla.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLE po faceliftu (AMG vizuální paket)

Foto: Mercedes-Benz

Pro srovnání: Mercedes-Benz GLE před faceliftem (AMG vizuální paket)

Nový volant má dotykové senzory na paprscích, které řidičům umožňují ovládat z volantu jak středovou dotykovou obrazovku, tak i displeje digitálních přístrojů. Zde je nabízena chromovaná lišta na větracích otvorech a dostupná lišta Piano Black Flowing Lines – dříve exkluzivní pro modely Maybach.

Mercedes přidává pro motorizaci GLE 580 také balíček Off-Road Engineering, který zahrnuje ochranu podvozku a zvýšenou světlou výšku.

K dispozici je více technologií v podobě režimu off-road, který může zobrazovat sklony, úhly natočení a úhly řízení a zároveň zobrazovat pohled na přední kola na středovém displeji.

Pro ty, kteří tahají přívěsy, je tu nový plánovač tras přívěsu, který může poskytnout nejlepší cestu k cíli na základě velikosti přívěsu, který je tažen. Nové jsou také asistenty pro couvání s přívěsem.

Nabídka motorů je nyní elektrifikovaná. Zahrnuje mild hybridy se 48voltovým systémem a integrovaným startérovým generátorem (ISG) a také plug-in hybridy čtvrté generace. Většina modelů má nyní větší výkon než předchozí verze.

Novinkou je plug-in hybridní verze 400e 4Matic, která spojuje elektromotor o výkonu 134 koní se známým 2litrovým čtyřválcovým motorem, kombinovaný výkon činí 381 koní. Využívá 23,3kWh baterii, oficiální odhad dojezdu zatím není k dispozici.

Ve světě AMG dostávají GLE 53 a 63 S stejné vizuální změny. Výkon zůstává stejný pro oba modely, tedy 435 koní z třílitrového šestiválce, respektive 612 koní ze čtyřlitrového osmiválce. Oba motory rovněž používají mildhybridní asistenci v podobě 22k startér-generátoru, došlo však k mírným úpravám programování točivého momentu.

Ceník omlazeného vozu zatím nebyl zveřejněn.

Mercedes CLA má po modernizaci jiná světla či vylepšené technologie

AutoMoto

Mercedes-Benz chystá vlastní síť rychlonabíječek, přípojek má být přes 10 tisíc

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám