Hlavní obsah

Mercedes-Benz chce snížit emise CO2 svých aut na polovinu napříč celým jejich životním cyklem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ambiciózní cíl ve snižování emisí CO2 si stanovila automobilka Mercedes-Benz. Chce se postupně stát zcela uhlíkově neutrální a do roku 2030 má být na polovině této cesty.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+

Článek

Německá automobilka Mercedes-Benz chce do roku 2030 snížit emise CO2 svých vozidel na polovinu ve srovnání s rokem 2020. Není ale řeč o emisích z provozu vozidel, nýbrž o emisích napříč celým jejich životním cyklem od výroby k sešrotování. Automobilka to uvedla na konferenci s investory a analytiky.

„Touha po individuální mobilitě roste. Naší misí je tuto touhu naplnit udržitelným způsobem. Máme jasnou mapu, jak se stát uhlíkově neutrální, a do roku 2030 se chceme dostat do poloviny této cesty,“ nechal se slyšet Ola Källenius, generální ředitel firmy.

Elektrický obr na uniklých snímcích. Je tohle Mercedes-Benz EQS SUV?

AutoMoto

Dodal, že k rychlejšímu postupu v ochraně klimatu je třeba hlubší spolupráce mezi vládami a firmami - a obecně napříč společností.

Automobilka cílí na to, aby v roce 2025 tvořily 50 % jejích prodejů elektromobily a plug-in hybridy. Do roku 2030 chce prodávat pouze elektromobily na těch trzích, kde to bude možné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám