Hlavní obsah

Mercedes-AMG představuje GLE Coupé s osmiválcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes představuje nejsilnější verzi svého crossoveru GLE Coupe. Na svědomí ho má pochopitelně divize AMG a nese název AMG 63 S, podobně jako příbuzné GLE v klasické karosářské variantě. Pod kapotou má V8.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes GLE AMG 63 S

Článek

Nová varianta GLE dostala od AMG extrémně silný motor V8 se zdvihovým objemem 4,0 litru, dvěma turbodmychadly a nově také s mildhybridní podporou EQ Boost od osmačtyřicetivoltového generátoru. Výsledek? GLE Coupé AMG 63 S má výkon 603 koňských sil a točivý moment 850 Nm s tím, že EQ Boost dokáže přidat ještě dalších 21 koní a 250 Nm.

Mercedes-AMG se spojil s výrobcem člunů. K lodi ladí i speciální třída G

AutoMoto

Motor je napojen na devítistupňovou samočinnou převodovku, které posílá výkon na všechna čtyři kola. Auto se sportovními elektronicky řízenými diferenciály zrychlí z 0 na 100 km/ h za 3,7 sekundy. Maximálně jede až 280 km/h. I tak ale Mercedes slibuje, že novinka bude pohodlná na cestách, a to díky adaptivnímu podvozku, který například umí u GLE Coupe snížit či naopak zvýšit světlou výšku.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedesu-AMG GLE 63 S

Poznávacím znamením v exteriéru je rozhodně obří maska s lesklou mřížkou chladiče a také řada chromovaných doplňků. Vzadu je pak nový difuzor se čtyřmi obřími koncovkami výfuku. Auto má také dvaadvacetipalcová černá kola a červené třmeny brzd.

Zloději v Bostonu ukradli dvě lamborghini, za pár hodin do sebe nabourala

AutoMoto

V interiéru všemu dodává sportovní nádech karbonové obložení. Infotainment obsahuje speciální doplňky jako gyroskop, stopky, měření kola i monitoring aktuálního výkonu motoru nebo ukazatele teplot oleje v motoru a v převodovce.

Mercedes hodlá novou bestii prodávat v letošním roce, ale českou cenu ani přesné uvedení na trh zatím neznáme.

Reklama

Související články

Mercedes třídy X předčasně končí

Téměř tři roky. Tak krátce vydržel na trhu luxusní pick-up Mercedes třídy X, jehož produkci ukončí německá automobilka na konci letošního května. Auto nebylo...

Výběr článků

Načítám