Hlavní obsah

Unikla fotografie nového Mercedesu třídy S bez maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internet unikl snímek, který údajně zachycuje luxusní Mercedes třídy S, který má být světu představen na konci letošního roku. Prozradil mimo jiné nový vzhled přední masky a pozměněný tvar karoserie.

Foto: Novinky

Maskovaný prototyp nového Mercedesu třídy S v Praze

Článek

Bohužel, hned na začátek je nutné říci, že fotografie pořízená patrně na mobilní telefon z větší vzdálenosti není příliš kvalitní, ale i tak se z ní dá ledacos vyčíst, což ostatně učinily už všechny velké weby o automobilech.

Hned první pohled na snímek nám říká, že designéři od Mercedesu pozměnili přední mřížku, i přední světlomety působí teď mnohem elegantnějším dojmem.

Samozřejmostí je pak všudypřítomný chrom. Na obrázku je vidět i velká maska, která celkově připomíná současné modely GLE a GLS.

Zmodernizovaný Mercedes třídy E se ukázal bez maskování, rovnou v nejsilnějším provedení

AutoMoto

Dalším příkladem toho, že nová třída S bude přelomová, je pohled na bok auta, kde je patrně vidět linie karoserie táhnoucí se pod klikami dveří. Poznat jsou i nová zpětná zrcátka.

Skutečně velkých změn bychom se měli podle mnoha zdrojů dočkat především v interiéru, kde bude údajně nahrazen současný velký horizontální displej. Místo něho totiž Mercedes údajně použije velkou dotykovou obrazovku, umístěnou na výšku přímo na středovém panelu. Určitou podobnost lze v tomto případě hledat u Tesly.

Mercedes prý pochopitelně nezapomněl, že třída S by měla být jeho nejluxusnější vlajkovou lodí, a proto nebudou v interiéru chybět drahé a exkluzivní materiály, exotické dřevo, broušené kovy, čalounění sedaček z nejlepších kůží, masážní sedadla a mnoho dalšího.

Po Praze jezdí maskovaný Mercedes třídy S v nové generaci

AutoMoto

Doposud není jasné, co bude mít nová třída S pod kapotou. V kuloárech se hovoří o řadě motorizací, zmiňuje se třílitrový řadový šestiválcový motor s mildhybridní technologií a výkonem 375 koní, také se očekává osmiválcový agregát se dvěma turbodmychadly a zdvihovým objemem 4,0 litru, který bude produkovat masivních 490 koňských sil.

Některé informace naznačují i přítomnost plug-in hybridních pohonných jednotek nebo čistě elektrické verze. Pravděpodobně se dočkáme i variant s velkým dvanáctiválcovým motorem a upravené verze AMG.

Německá automobilka plánuje novou třídu S na trh uvést v roce 2021, ale vůz na platformě MRA už nyní zamaskovaně testuje. Jeden takový exemplář byl před časem spatřen a vyfotografován i v Praze.

Foto: Novinky

Maskovaný prototyp nového Mercedesu třídy S v Praze

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám