Hlavní obsah

Mechanik si postavil miniaturní variaci na jeep. Součástky bral z kdečeho

Se značkou Jeep tohle autíčko nemá nic společného, snad jen kromě vzhledu. Postavil ho šedesátiletý Ind, který v tom má už osmiletou praxi, která začala jako pomoc handicapovanému člověku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ind si postavil miniaturní jeepVideo: AP

 
Článek

Tahanice koncernu FCA, pod který patří značka Jeep, s indickou Mahindrou o design modelu Roxor nechme nyní stranou, tohle je prostě roztomilé – šedesátiletý mechanik si postavil miniaturní „jeep” z dílů všeho možného.

Jmenuje se Babar Singh a žije v Paňdžábu. A očividně má rád džípy, takže sestrojil miniaturu s designem nikoliv nepodobným původnímu Willysu. Je vysoká zhruba metr a patří k nejmenším vozidlům na indických silnicích. Přesto v něm – nebo možná spíš na něm – mohou jet čtyři lidé.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Originální Willys Jeep

Vůz je poskládán z dílů z řady různých aut. Např. kola a motor pocházejí ze skútru a řízení od značky Maruti. Výroba takovéhoto stroje spolkne necelých tisíc dolarů (cca 23 tisíc korun).

Není to první takovéto autíčko, které Singh postavil. Začal s tím už před osmi lety a první stroj vznikl pro handicapovaného člověka. Od té doby jich Singh postavil osmnáct.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám