Hlavní obsah

Mechanik ležel pod autem, které mu ujelo doslova nad rukama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohromné štěstí má Američan, který pracoval na podvozku svého pick-upu na svažitém dvorku, aniž by podložil kola klíny. Vůz mu ujel doslova nad rukama, ale nezranil ho a ani do ničeho nenarazil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Existuje jediná situace, kdy není nutné auto postavit na patřičné stojánky, když na něm zespodu pracujete – pokud se pod auto vejdete, i když stojí na kolech. Tak neexistuje možnost, že by na vás spadlo a rozmáčklo vás.

Při takové práci je však jiné úskalí – vůz může ujet, zejména pracujete-li na nerovné zemi. Na vlastní kůži to koncem dubna zjistil nejmenovaný Američan z města Akron v Ohiu, když mu vůz ujel doslova nad rukama.

Vždycky je lepší pracovat na autě na rovném podkladu, ale někdy není takový k dispozici. V tom případě je nutné podložit kola vozu klíny, aby se nemohlo stát, že vám auto ujede.

Muž ve videu to neudělal a měl obrovské štěstí, že se pod vůz bez problémů vešel, aniž by ho musel zvedat. A také, že z něj zrovna neviselo nic, co by ho mohlo poranit. Podařilo se mu i včas schovat levou nohu a kolo vozu mu ji nepřejelo.

Nehoda z USA ukazuje, jak důležité je pořádně podepřít auto

AutoMoto

Co stálo za náhlým ujetím auta, není známo. Ve videu však je jasně slyšet rána, načež se vůz – pick-up Chevrolet Silverado první generace – dává do pohybu za zcela pochopitelného klení zpod něj. Následně se rychle zvedá a snaží se vůz chytit.

Z toho, že není slyšet žádná rána a muž vůz po chvíli tlačí zpátky do záběru kamery, soudíme, že do ničeho nenarazil. Zda se práce či rána týkaly parkovací brzdy nebo převodovky, není známo, v každém případě věříme, že tento mechanik se příště dvakrát ujistí, zda má kola podložena klíny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám