Hlavní obsah

Maskovaná audi zachycena v Praze, automobilka testuje zřejmě novou A4 a Q6 e-tron

Dva maskované prototypy chystaných vozů značky Audi procházely testováním v pražských ulicích. Kamufláž je pečlivá, přesto z detailů lze odhadnout, že se nejspíš jedná o příští generaci A4 Avant a Q6 e-tron.

Maskované prototypy Audi v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

Dvě maskovaná audi, zachycená v pražském provozu, poodhalují, na co se můžeme v nejbližších měsících od této ingolstadtské automobilky těšit. Firma tu testuje, soudě zejména podle tvarů přídí zachycených vozidel, kombík nové generace A4, který podle zákulisních informací dostane označení A5, a elektrické SUV Q6 e-tron.

Maskování obou aut je samozřejmě velmi pečlivé, u kombíku dokonce natolik, že vůz nemá svá finální zadní světla. SUV ale ano a je na nich vidět grafika podobná menšímu Q4 e-tron.

Největší novinkou však na něm jsou dělená přední světla. Ta budou patrně poznávacím znamením vyšších řad značky Audi, neboť dosud jinde zaznamenané maskované prototypy nástupce A6 mají na přídi podobný design.

Poslední se spalovacím motorem

Automobilka nedávno odhalila, že v rámci rezervace sudých čísel pro elektrické vozy se řady A4 a A6 přejmenují na A5, respektive A7.

Nástupce současné A4 má být nicméně poslední generací tradičního modelu střední automobilové třídy se spalovacími a hybridními motory, od roku 2026 již bude značka se čtyřmi kruhy ve znaku představovat pouze elektromobily.

Další elektrické SUV

Q6 e-tron se pochopitelně v nabídce elektrických SUV zařadí mezi menší Q4 e-tron, které je na platformě MEB příbuzné se Škodou Enyaq, a větší Q8 e-tron, jež své číselné označení dostalo po nedávné modernizaci.

Novinka bude podle oficiálního vyjádření automobilky prvním vozidlem založeným na platformě zvané Premium Platform Electric (PPE), kterou využijí prémiové značky koncernu Volkswagen včetně Porsche.

Spolehne se díky tomu na 800voltový elektrický systém, který by měl umožnit rychlé dobíjení. Automobilka uvedla, že můžeme očekávat „inovativní systém řízení baterií a nabíjení“ a také „výkonné a účinné elektromotory“.

Kdy zachycené novinky uvidíme ve finální podobě bez maskování, je zatím ve hvězdách, u Q6 e-tron by to ale mohlo být už letos.

Příští Audi A4 má změnit označení, zůstanou mu spalovací motory

AutoMoto

Audi ukázalo chystané SUV Q6 e-tron v lehkém maskování

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám