Hlavní obsah

Audi ukázalo chystané SUV Q6 e-tron v lehkém maskování

Audi brzy rozšíří své portfolio SUV o elektromobil Q6 e-tron. V hierarchii značky se zařadí pod Q8 e-tron, spolehne se na zcela novou platformu PPE.

Foto: Audi

Audi Q6 e-tron

Článek

Ve formě prototypu prezentovaný elektromobil povede podle zástupců Audi největší modelovou ofenzivu v historii značky, protože Q6 e-tron bude jedním z více než 20 nových modelů představených do roku 2025. Bude také jedním z více než deseti nových modelů, které jsou elektrické.

Audi v tuto chvíli o novince mnoho neprozrazuje, každopádně Q6 e-tron bude prvním vozidlem založeným na platformě zvané Premium Platform Electric (PPE), kterou využijí prémiové značky koncernu Volkswagen včetně Porsche.

Spolehne se na 800voltový elektrický systém, který by měl umožnit rychlé dobíjení. Automobilka uvedla, že můžeme očekávat „inovativní systém řízení baterií a nabíjení“ a také „výkonné a účinné elektromotory“.

I když toho fotografie ze zimního testování příliš neukazují, je již jasné, že novinka bude nabízena ve standardní karoserii i jako SUV-kupé. Pravděpodobný je design se stříbrnou plně uzavřenou maskou, kterou lemují dělené osvětlovací jednotky. Horní světla mají pixelový design, což naznačuje, že jsou přizpůsobitelné jako u modelu Q4 e-tron.

Premiéra novinky se očekává ve druhé polovině letošního roku.

První jízda v Audi Q4 Sportback e-tron: Z elektropohonu jen benefituje

AutoMoto

Elektrické SUV od Audi si po faceliftu říká Q8 e-tron a dojede dále

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám