Hlavní obsah

Manažer Tesly přechází k Volkswagenu, povede projekt I. D.

Volkswagen plánuje nabízet rodinu elektrických aut pod označením I. D. a na pomoc s jejich vývojem přichází člověk, který toho o elektromobilech ví opravdu hodně - Matthew Renna, bývalý programový manažer pro Teslu Model S a Model X.

Foto: Volkswagen

Matthew Renna

Článek

Renna se stal viceprezidentem týmu označeného G4 v rámci severoamerické divize Volkswagenu. Bude pověřen vedením vývoje elektromobilů a s nimi spojených produktů.

Soustředit se bude zejména na vývoj platformy MEB, která bude základem elektromobilů rodiny Volkswagen I. D. Jeden z nich, velký sedan jménem I. D. Vizzion, jsme měli možnost si detailně prohlédnout v Ženevě. [celá zpráva]

Foto: Volkswagen

Volkswagen I. D. Vizzion (Ilustrační foto)

„Matt přináší vynikající kombinaci finanční zdatnosti, hlubokých inženýrských znalostí a schopnosti řídit produktový program. Jeho zkušenosti a vůdčí dovednosti budou obrovským přínosem ve snaze posílit pozici našich elektromobilů v Severní Americe,” komentoval Rennův příchod Hinrich J. Woebcken, generální ředitel severoamerické divize Volkswagenu.

Renna nastoupil do automobilky Tesla v roce 2013 a jeho poslední pozicí bylo výše zmíněné místo programového manažera. Podílel se také na vylepšování systému Autopilot. V minulosti pracoval pro Porsche Motorsport North America a Honda Performance Development.

Reklama

Výběr článků

Načítám