Hlavní obsah

Malý obytný ford je zpět, automobilka představila Transit Custom Nugget

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový obytný Transit Custom Nugget je vybaven větší ledničkou, větší pracovní plochou v kuchyni či pěti místy k sezení. K mání bude i solární panel nebo plug-in hybridní pohon.

Ford Transit Custom NuggetVideo: Ford

 
Článek

Ford představil novou generaci své obytné dodávky pojmenovanou Transit Custom Nugget. Na obytné vestavbě spolupracoval renomovaný specialista na obytňáky, firma Westfalia.

Interiér, který je nejpodstatnější, nabídne až pět míst k sezení - dvě přední křesla a třímístnou lavici. Všechna místa mohou být na přání vyhřívaná a právě zde vzniká i jídelní kout - stačí nainstalovat stolek a otočit přední křesla.

Kuchyně je ve tvaru písmene L a nabídne novou, vyšší chladničku, varnou desku, tekoucí teplou vodu a větší pracovní prostor. K dispozici jsou i křesílka a campingový stolek ve vlastních, speciálních úložných prostorech a o zatemnění oken se starají rolety.

SPECIÁL: Roadtrip po Česku

Speciály

V zadní části vůz nabídne přípojku pro sprchu a na výklopné čelo je možné upevnit stan. Výklopná střecha je samozřejmě elektrická a plátno po jejích stranách je samoskládací, aby byla příprava na jízdu snazší.

O ovládání campingové vestavby se kompletně stará nový dotykový displej, který také ukáže stav vody či baterie. Tu může nabíjet i na přání dodávaný solární panel. K ovládání však může sloužit i smartphone připojený k vozu pomocí bluetooth.

Za zmínku stojí také LED osvětlení interiéru, kterému je možné měnit barvy, integrovaný sklonoměr pro snazší ustavení vozu do roviny, standardně dodávaný 5G modem nebo nabíjecí porty USB-C pro cestující na zadní lavici.

Transit Custom Nugget bude nově k mání s plug-in hybridním pohonem, stejným, jako nabídne crossover Kuga. To znamená 2,5l řadový čtyřválec pracující v Atkinsonově cyklu a akumulátor o kapacitě 11,8 kWh. Celkový výkon systému je 232 koní.

Automobilka zatím neoznámila, v jakých cenách bude vůz prodávat, ani kdy s tím začne.

Místo nudné kancelářské práce žijí a cestují v dodávce. Pro vztahy je to zátěžová zkouška, říká Češka

Slepá mapa

Reklama

Výběr článků

Načítám