Hlavní obsah

Lupiči v Německu očesali díly ze zaparkovaného BMW, škoda je téměř půl milionu korun

Německý majitel BMW své vozidlo 4. června ráno těžko poznal – lupiči z něj ukradli celou příď, až po motor, a celou palubní desku i s volantem. Policie je zatím bezradná.

Foto: Polizei Nordrhein-Westfalen

Okradené BMW řady 3

Článek

Nejen krádeže aut jsou noční můrou motoristů, nýbrž i „okradení“ může z auta učinit nepojízdný vrak. Důkladnou práci předvedli neznámí lupiči zkraje tohoto měsíce v německém Hildenu.

Čtrnáctiletý zloděj ukradl lamborghini, majitel se za ním vydal na skútru

AutoMoto

Vyhlédli si BMW řady 3 minulé generace, které jeho majitel 3. června večer – místní policie zveřejnila informace o případu až o několik dní později – zaparkoval na parkovišti jako vždy. Brzkého rána však byl vůz nalezen očesán o hromadu dílů.

„Nejpůsobivější“ je asi pohled zepředu. Zmizela nejen světla a kapota, což je relativně běžné, ale i přední nárazník, podběhy, příčná výztuha, všechny chladiče a několik dalších dílů z motorového prostoru. Skoro to vypadá, jako by někdo kradl potřebné díly pro opravu jiného, na příď bouraného auta, protože kola vozu zůstala

Foto: Polizei Nordrhein-Westfalen

Okradené BMW řady 3

Nenechavci se pustili i do interiéru, kde byli s palubní deskou podobně důkladní. Sedačky zůstaly, ovšem celá palubní deska s veškerou elektronikou, vedením vzduchu, ventilátory, volantem, a dokonce i ovládacím panelem na středovém tunelu včetně voliče převodovky jsou prostě pryč.

Celkovou škodu policie odhaduje na 20 tisíc eur, tedy zhruba 495 tisíc korun. Na „totálku“ to asi není, ale v zájmu poškozeného doufáme, že jeho pojištění takovouto krádež dílů kryje. Policie zatím nemá žádného podezřelého, a tak prosí veřejnost o pomoc; takováto práce není na čtvrt hodiny ani na hodinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám