Hlavní obsah

Logo na volantu se při nehodě může stát projektilem. Hyundai svolává americké elantry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai na severoamerickém trhu svolá 247 vozů Elantra N z modelového roku 2022. Automobilka zjistila, že odznak byl nedostatečně připevněn k volantu, což může být při nehodě nebezpečné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hyundai i30 kombi N Line (ilustrační foto)

Článek

Potíž je v tom, že znak je umístěn nad krytem airbagu, který se v případě nehody pohybuje poměrně vysokou rychlostí. Pokud by k tomu došlo, mohl by se znak Hyundai oddělit od krytu, což zvyšuje riziko zranění při nehodě.

Naštěstí se Hyundai a jeho dodavatel Mobis o problému dozvěděli při rutinním testování na místě výroby. Při testu airbagu se uvolnil emblém.

Hyundai začne oslovovat zákazníky 17. října a opravy budou provedeny bez nákladů pro majitele. Všem vlastníkům, kterým v důsledku této závady vznikly náklady, budou proplaceny.

Řidiči po nehodách sdílejí obtisknutá loga automobilek

AutoMoto

Nedávná kauza ovšem ukázala, že loga automobilek na krytech volantů se nemusí uvolnit, aby způsobila lehké zranění. Řidiči totiž začali sdílet obtisknutá loga typicky na předloktí, což může být způsobeno i nesprávným držením volantu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám