Hlavní obsah

Limuzína budoucnosti. Lincoln představil koncept L100

Lincoln se coby luxusní značka Fordu dívá do budoucnosti s konceptem L100. Výstavní premiéru si vůz odbyl na víkendové Výstavě elegance v kalifornském Pebble Beach, která slaví stoleté výročí.

Koncept Lincoln L100Video: Lincoln

 
Článek

Model L100 je dlouhý, nízký a elegantní fastback, který vzdává hold luxusní minulosti automobilky a zároveň poskytuje možný pohled do budoucnosti Lincolnu.

Automobilka říká, že koncept byl inspirován Lincolnem Model L z roku 1922, který byl v té době vysoce uznávaným vozem.

„Nacházíme se ve zvláštním okamžiku naší historie. Za posledních 100 let byl Lincoln průkopníkem mnoha inovací a posunul hranice designu, které definovaly naši značku tak, jak ji známe a milujeme dnes,“ řekla Joy Faloticoová, prezidentka Lincolnu.

Lincoln překvapil: Protisměrné dveře má sériový Continental

AutoMoto

Jedná se o autonomní elektromobil. Lincoln nezachází do podrobností o pohonné jednotce, ale říká, že model L100 využívá technologie baterií nové generace s vysokou hustotou.

Především však jde o designové cvičení. Vůz zaujme nejen svou velmi elegantní karoserií prostou různých výstupků a rušivých detailů. Když k němu přistoupíte, otevře dveře a střechu. Podle automobilky to připomíná berušku.

Vnější barvy laku bylo dosaženo pomocí metalického laku a keramického trojvrstvého laku s akcenty z matného akrylu namísto chromu.

General Motors plánuje návrat. Do Evropy zamíří vlna amerických elektromobilů

AutoMoto

Jakmile jsou cestující uvnitř, usednou do veganského interiéru. Prostorově byl interiér navržen tak, aby využil výhody autonomní a elektrické technologie konceptu. Vozidlo je místo volantu nebo pedálů ovládáno jakýmsi drahokamem. Sezení lze mezitím nakonfigurovat tak, aby všechna sedadla směřovala dopředu nebo k sobě.

Vzhledem k tomu, že se jedná o čistě koncepční vozidlo, nejsou k dispozici žádné podrobné údaje. To samozřejmě neznamená, že některé nápady prozkoumané v modelu L100 by se nakonec nemohly přenést na sériová vozidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám