Hlavní obsah

Land Rover Defender dostane novou edici a osmiválec pro verzi 130

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modelová řada off-roadu Land Rover Defender se rozroste o dvě nové varianty. První je určena do drsného terénu a nese název 130 Outbound, druhá je výbavovým paketem s názvem County. A nejdelší varianta 130 také dostává do nabídky pětilitrový osmiválec.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender Outbound

Článek

Britská automobilka Land Rover si pro své zákazníky připravila velké překvapení. V rámci svého oblíbeného modelu Defender totiž firma představuje dvě nové varianty s označením 130.

První verze nese název 130 Outbound a bude k dispozici výhradně v pětimístné variantě. Model je určený pro používání při různých dobrodružstvích v terénu, má podlahu z pryžových rohoží a obří zavazadlový prostor o objemu 2516 litrů. Land Rover mimo jiné vůz vybavil celou řadou upevňovacích bodů k zajištění různých předmětů.

Zákazníci si budou moci na vůz zvolit třeba i nový matný lak Shadow Atlas, dvacetipalcová nebo dvaadvacetipalcová kola a do kabiny třeba kůži Windsor nebo odolný materiál Resist.

Druhou variantou je pak verze 130, ovšem s novým motorem V8 o objemu 5,0 litru, který nabízí výkon 500 koňských sil a 610 Nm točivého momentu. Silný off-road díky tomu dovede dosáhnout rychlosti 100 km/h za 5,7 sekundy. K dispozici ale bude pouze v laku Carpathian Grey nebo Santorini Black, se čtyřmi výfuky, panoramatickou střechou, LED Matrix světlomety a dvaadvacetipalcovými koly Satin Dark Grey.

Mimo tyto dvě varianty ještě Land Rover uvede na trh balíček County pro Defender 110. Ten se ovšem skládá jen z designových prvků, jako jsou nálepky na dveřích či podsvícené lišty prahů. K mání jsou také bílá dvacetipalcová kola.

Land Rover slaví 75. výročí speciální edicí defenderu

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám