Hlavní obsah

Land Rover chystá menší verzi modelu Defender

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Jaguar Land Rover plánuje u čtyř značek rozšířit nabídku. Jednou z nich je Defender, kde se má představit kompaktní elektromobil.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Land Rover Defender 90

Článek

Již několik let se spekuluje o tom, že nabídku automobilky Jaguar Land Rover rozšíří menší varianta legendárního modelu Defender. V roce 2027 se to má stát realitou, alespoň podle britského webu Autocar.

Ten cituje slova CEO firmy Adriana Mardella, který se nechal slyšet, že značky Range Rover, Defender a Discovery budou mít modely stojící na platformě EMA. Ta je určena pro kompaktní SUV s výhradně elektrickým pohonem.

Menší varianta defenderu by se podle Britů mohla jmenovat Defender Sport a měla by si zachovat ráz auta, které dává dojem, že zvládne dojet kamkoliv. Co do velikosti by mohla konkurovat například Dacii Bigster nebo Škodě Kodiaq, ovšem nejspíš bude prémiovější a dražší.

Model Defender dnes tvoří velkou část globálních prodejů automobilky Jaguar Land Rover a spolu s Range Roverem a Range Roverem Sport patří k vozům s vyšší marží.

Test Land Roveru Defender 90: Moderní, ale předloze věrný

Testy

Reklama

Výběr článků

Načítám