Hlavní obsah

Lamborghini Huracán Sterrato dostalo speciální edici, odkazuje na jízdu v terénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini uvedlo novou limitovanou edici dobrodružně laděného supersportu Huracán Sterrato. Odkazuje na jízdu v extrémních podmínkách, pro kterou byl vůz stvořen.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Sterrato All-Terrain

Článek

Výroba desetiválcového Lamborghini Huracán se sice pomalu chýlí ke svému konci, přesto automobilka představila další limitovanou edici, která vychází z už tak poměrně specifického modelu Sterrato, určeného pro jízdu mimo zpevněné silnice.

Limitovaná edice dostala označení All-Terrain, prezentována byla během právě probíhající akce Milan Design Week v Itálii a na jejím vzniku spolupracovaly divize Lamborghini Ad Personam a Centro Stile.

Jak už název napovídá, limitovaná edice odkazuje na jízdu v terénu, respektive na nejrůznějších typech povrchu. A tomu byl uzpůsoben i vzhled karoserie. Automobilka vytvořila celkem čtyři grafické úpravy, které pojmenovala Neve (sníh), Sabbia (písek), Bosco (les) a Terra (země).

Všechny modely pak spojují detaily vyvedené v matně černé barvě, která zdobí zadní kapotu, střechu, střešní nosiče a příčníky. Černé jsou také lemy podběhů, které vyplňují 19palcová kovaná kola v černé barvě. Kabina nabídne dekory z karbonu i tmavého chromu, čalounění Alcantarou a prošívání odkazující na design exteriéru.

Limitovaná edice Sterrato All-Terrain vznikne v počtu 12 kusů jako součást produkce modelu Sterrato, která je omezená na celkem 1499 kusů. Čtyři vozy (od každého designu jeden) zamíří do oblasti Středního východu a Afriky, zbytek bude rozeslán do zbytku světa. Každý z vozů už má přitom svého budoucího majitele.

Připomeňme, že výroba modelu Lamborghini Huracán by měla skončit během tohoto roku. Ještě letos se však čeká představení nástupce, pod jehož kapotou se bude s největší pravděpodobností ukrývat plug-in hybridní pohon.

Lamborghini se pochlubilo novým logem

AutoMoto

Zemřel Marcello Gandini, designér ikonických automobilů

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám