Hlavní obsah

Lamborghini Gallardo - švarný atlet na kolech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka se chlubí novým vozem, který má přezdívku babylambo, neboť je tento sportovec "mladším bratrem" Lamorghini Murciélaga. Italové přizvali ke spolupráci na novém autě německou Audi, která obstarala technickou stránku vozu.

Článek

Dvoudveřové kupé vzešlo z "rýsovacích prken" italského studia ItalDesign Guigiaro a poprvé se představilo na ženevském autosalónu. Novinka je dlouhá 4300 mm, široká 1900 mm a 1165 mm vysoká. Pod kapotou má babylambo pětilitrový desetiválec, který sporťák pohání silou 367 kW a která je přenášena na všechna čtyři kola.

Maximální rychlost míří k hranici 307 km/h a zrychlení z 0 na 100 vůz zvládne za 4,2 s. Točivý moment je 510 Nm. Šestistupňová převodovka je založena na systému Lamborghini Viscous Traction a vůz je vybaven brzdami se systémem ABS/ESP.

Chytrá elektronika

Jádro elektronického systému je spojeno s robotizovanou převodovkou a s počítačem GFA prostřednictvím sítě CAN BAS. Díky tomu lze snadno kontrolovat brzdový systém, palubní desku, chladící systém, zadní spoiler, aj.

Pasivní bezpečnost zajišťují přední "dvoustupňové" airbagy a postranní airbagy chránící hlavu a hrudník. Stabilitu vozu zajišťuje systém ESP, který je seřízen tak, aby zvládal náročné situace, ale zároveň řidiči neupíral požitek z rychlé jízdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám