Hlavní obsah

Lada Vesta Signature: ruská limuzína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lada připravila novou řadu modelu Vesta, která je určená pro ty, kteří chtějí ruské auto a přitom mít luxus. Lada Vesta Signature je prodloužená o 250 mm a už ji testují představitelé Samarské oblasti.

Foto: AvtoVAZ

Lada Vesta Signature

Článek

Před několika měsíci ukázali inženýři automobilky AvtoVAZ svou vlastní a neoficiální Ladu Vesta v prodloužené verzi, kterou vidíte na následující fotografii.

Foto: AvtoVAZ

Lada Vesta Signature

Jenže tahle ukázka pracovitosti a šikovnosti tamních inženýrů se zalíbila vedení, které nechalo auto připravit opravdu profesionálně i s kompletními poklady pro výrobu. A ta už byla spuštěna, tedy zatím jen v několika desítkách kusů, které nyní provozují úřady v Samarské oblasti, ale s tím, že omezená série bude vyráběná a koupit si ji bude moci nakonec kdokoli.

Prostě limuzína

Automobil je prodloužený o 250 mm na 4660 mm. O stejnou porci narostl i rozvor na 2885 mm. Díky tomu je vzadu o 200 mm více místa. Proč jen o tolik? Protože sedadla byla posunuta o 50 mm vpřed, aby klesající střecha neomezovala cestující. Stejně tak dostaly technické úpravy i zadní dveře. Jsou delší a otevírají se ve větším úhlu. Navíc musejí mít nový systém stahování oken. K další výbavě auta patří schované ostřikovače oken (normálně jsou na kapotě) a také anténa ve tvaru žraločí ploutve.

Foto: AvtoVAZ

Lada Vesta Signature

Foto: AvtoVAZ

Lada Vesta Signature

Zadní sedadla potažená kůží rozděluje konzole. V ní jsou dva USB porty na nabíjení přístrojů a také ovladače vyhřívání sedadel. Na stropě pak byly instalovány nové čtecí lampičky.

Pohonnou jednotkou je standardní šestnáctistovka s výkonem 78 kW (106 koní). V sériovém provedení pak ale prý skončí pod kapotou osmnáctistovka s 90 kW (122 koní). Standardem bude automatická převodovka.

Cena ani uvedení na trh zatím nebylo oznámeno.

Anketa

Ohodnoťte známkou novou Ladu Vesta Signature
1
58 %
2
6,2 %
3
9,6 %
4
9 %
5
17,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3287 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám