Hlavní obsah

Lada ukázala povedený koncept crossoveru XCode

Novinky, maž

Na moskevském autosalonu představil ruský výrobce AvtoVAZ, který letos slaví 50 let od svého založení, hned několik konceptů. Jednoznačně nejzajímavější byl designově propracovaný model crossoveru nazvaný Lada XCode, který dává zapomenout na nudné tvary jiných modelů tohoto výrobce.

Foto: AvtoVAZ

Lada XCode (koncept, 2016)

Článek

Největší ruská automobilka ukázala studii kompaktního crossoveru na právě probíhajícím moskevském autosalonu. Design je hodně odvážný, a jak naznačuje samotný název konceptu, na karoserii se objevuje variace písmene X. Design je celkově moderní, dynamický a hodně výrazný.

Automobilka uvádí, že nový koncept je ukázkou budoucího směřování značky. Zda dojde k sériové výrobě, ale nedodává. Podle některých spekulací by k tomu mělo dojít za dva roky, výchozím modelem by pak vzhledem k joint-venture s aliancí Renault-Nissan měla být Dacia Duster nové generace.

Foto: AvtoVAZ

Lada XCode (koncept, 2016)

K použité technice se ruský výrobce nevyjádřil, víme pouze to, že o pohon se stará blíže nespecifikovaný přeplňovaný motor, spojený s automatickou převodovkou a pohonem všech čtyř kol.

Uvnitř je pak multimediální systém s desetipalcovou obrazovkou. Koncept má dále adaptivní tempomat, samočinné brzdění před překážkou nebo parkovací asistent.

Anketa

Oznámkujte design studie Lada XCode (jako ve škole, 1 = nejlepší)
1
84,5 %
2
6,1 %
3
2,8 %
4
1,8 %
5
4,8 %
Celkem hlasovalo 6772 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám