Hlavní obsah

Lada Niva se vrací do 21. století, opět bude mít ABS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lada Niva dostává zpátky systém ABS a emisní systém plnící normu Euro 5, model Niva Travel má palubní počítač či tempomat.

Foto: Lada

Lada Niva Legend

Článek

Automobilka AvtoVAZ kvůli sankcím uvaleným na Rusko kvůli jeho vpádu na Ukrajinu musela osekat svá auta o některou výbavu. V případě legendární Lady Niva to bylo mimo jiné ABS. A právě protiblokovací systém brzd se nyní vrací do nabídky.

Není sám. Pro modelový rok 2024 dostává niva také nový emisní systém, který bude plnit normu Euro 5. Ta byla v Evropské unii platná pro nová auta v letech 2009–2014. Přesto to je pro nivu zlepšení – současný model plní normu Euro 2 z 90. let 20. století.

Lada Niva Travel – byť to zní jako výbava, je to zcela jiný model s pětidveřovou karoserií – dostává do výbavy tempomat, palubní počítač, podsvícený přístrojový štít či dvoubarevná litá kola.

Nahoru jde také cena původní nivy, z 830 tisíc rublů na 927 500, tedy ze zhruba 207 tisíc korun na 232 tisíc korun. Cena nivy Travel roste z 1,199 na 1,215 milionu rublů (z cca 300 tisíc korun na 304 tisíc korun).

Test Lady Niva: Sympatický lesník, dokud využíváte jeho schopností

Testy

Reklama

Související témata:
Lada Niva

Výběr článků

Načítám