Hlavní obsah

Kutil přestavěl staré auto na elektromobil, daleko nedojede

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipínec se do elektromobility pustil svépomocí. Svérázně přestavěný nissan z devadesátých let není jeho jediným výtvorem, který schopnostmi neoslní, ale nepřijde draho.

Kutil vytvořil z auta do šrotu elektromobilVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Třicetiletý nadšenec Albert Nario koupil porouchaný automobil, vyndal z něj spalovací motor, aby ho nahradil díly, které koupil online.

Záběry zachycují Alberta, jak demontuje díly ze sedanu Nissan Sentra z roku 1991 a ponechává mu masivní díru vpředu. Mechanik-samouk pak postavil nový elektřinou poháněný motor pro veterán, který se naučil sledováním online videí a čtením článků s návody na internetu.

Záběry ukazují, jak řídí auto v okolí svého rodného města v provincii Bataan na Filipínách. Albert řekl, že vozidlo má 60V a 2200W elektromotor a 48V baterii. Jeho elektromobil může dosáhnout maximální rychlosti 46 km/h a má dojezd 50 km.

Zaplatil 10 000 php, 4000 korun, za auto a podobnou částku vynaložil za díly. Jakmile byl pohon hotový, umístil jej do Nissanu Sentra a vzal jej na zkušební jízdu.

V rozhovoru pro agenturu Reuters dodal: „Toto vozidlo bylo skutečně výhodné. Nikdy jsem si nemohl dovolit Teslu, ale můj elektromobil umí přesně to samé. Můžu jezdit do obchodů a do školy. Stavba mi trvala několik dní. Elektromobily jsou nenáročné na údržbu, protože nabíjíte pouze baterie a je to.“

„Všechno jsem se naučil z internetových tutoriálů. Nikdy jsem nebyl mechanik. Je to jen koníček,“ řekl. Kromě sedanu Albert také úspěšně přestavěl 72voltovou motokáru, čtyřkolku a motocykly.

Nová největší dobíjecí stanice na světě má 258 dobíjecích bodů

AutoMoto

Z nuly na 100 km/h pod jednu sekundu. Rekordní čas zajel studentský elektromobil

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám