Hlavní obsah

Kupte si automobil Jamese Bonda

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V našem nepravidelném seriálu o zajímavých nákupech automobilů na serveru eBay pokračujeme na první pohled sice lahůdkou, ale ne tak netradiční, jako byly předchozí modely. Nyní je to Lotus Esprit Turbo v měděném laku. Jenže tenhle sporťáček byl hlavním pomocníkem Rogera Moora v bondovce Jen pro tvé oči.

Článek

Roger Moore využíval ve filmu dva vozy - jeden z nich přichází nyní do aukce, která začíná na 250 000 dolarech. Kdo si tedy přeje se cítit jak agent 007, ten může zkusit štěstí a nabídnout nejvyšší částku.

Automobil byl speciálně upraven pro potřeby filmu. Především to byl nový lak v měděné barvě a speciální držáky na zadní části vozu. Ty byly potřeba, protože velká část filmu se odehrává právě na svazích zasněžených hor. Lotus tak bude velmi dobrým společníkem na zimní radovánky. Jen autodestrukční systém od pana Q byl vymontován.

Lotus má dokonce podpis legendárního Colina Chapmana a jeho výrobní číslo je 1. Kdo by chtěl ale něco z filmů Jamese Bonda něco více, ať se podívá na hlavní stránku aukční síně Julien´s. Najde zde třeba  vražednou buřinku čínského protivníka z filmu Goldfinger za 20 000 dolarů či speciální gumové pistole používané při natáčení dílu Die Another Day.

Reklama

Související témata:

Související články

Extremní karavan v aukci

Ještě dva a kousek dne máte na koupi opravdu exotického karavanu. Tohle není jen tak klasický obytný vůz, ale čtyřnápravové monstrum i s přívěsem. Nabídne...

Výběr článků

Načítám