Hlavní obsah

Koncern VW v roce 2017 podle prvních zpráv prodal 10,7 miliónu aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Volkswagen, jehož součástí je i tuzemská Škoda Auto, prodal v loňském roce nejvíc aut z celého světa. To jest, pokud se potvrdí informace německého listu Bild am Sonntag; mluvčí Volkswagenu tento údaj nekomentoval.

Foto: Profimedia.cz

Volkswagen je za loňský rok pravděpodobně jedničkou v počtu prodaných aut. (Ilustrační foto)

Článek

Pro koncern Volkswagen by číslo 10,7 miliónu prodaných aut znamenalo dvě věci – rekord v jeho historii a pozici světové jedničky v počtu prodaných aut. Toyota minulý měsíc uvedla, že své prodeje za rok 2017 očekává ve výši cca 10,35 miliónu kusů.

Koncern Volkswagen, který kromě „klasické čtyřky” VW, Seat, Audi a Škoda zahrnuje také např. Lamborghini, Porsche, Bentley a Bugatti, ovšem měl vloni prodat 10,7 miliónu aut. Říká to zpráva v německých novinách Bild am Sonntag.

Noviny také uvedly, že takové množství prodaných aut by zvedlo tržby VW nad 220 miliard eur, tj. cca 5,6 biliónu korun. Potvrzené informace to nicméně nejsou. Koncern plánuje zveřejnit svá vlastní prodejní čísla 17. ledna. Navíc účetní závěry můžeme čekat až koncem února. V souvislosti s tím také mluvčí VW odmítl pro web Automotive News věc komentovat.

Pro Volkswagen by 10,7 miliónu prodaných aut i 220 miliard eur tržeb znamenalo v obou případech rekord ve druhém roce za sebou. V roce 2016 prodal díky dvoucifernému růstu v Číně a oživení v Evropě 10,3 miliónu aut a tržby činily 217 miliard eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám