Hlavní obsah

Koncept Infiniti má ukázat, že značka je na vrcholu

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Infiniti se sice stáhla z ČR, ale to neznamená, že se má špatně. Naopak. Na trzích, jako je ten americký, se má stále lépe. A tak její posun k zavedeným prémiovým značkám dokazuje i tenhle koncept s názvem Prototype 10.

Foto: Infiniti 2x

Infiniti Prototype 10

Článek

Je jisté, že Infiniti vzalo celou situaci za správný konec. Nedělá jen nějaké úpravy nosanů, ale vlastní auta. Nedává tam obyčejné čtyřválce, ale pořádně silné motory, a to i s více válci. Nesnaží se nabízet průměr, ale špičku. A tak se musí snažit i dokládat všem okolo, že k té špičce patří. Proto na automobilové přehlídce v Pebble Beach ukáže koncept Prototype 10.

Foto: Infiniti

Infiniti Prototype 9

Přesně po roce se tak na stejném místě objeví nástupce konceptu Prototype 9. [celá zpráva] Tahle první skica ukazuje, že to skutečně bude následovník z jednadvacátého století. Zatímco devítka byla vzpomínkou na historii, tohle je stejně koncipovaný vůz pro budoucnost. Jednomístný vůz bude poháněn pouze elektřinou. Elektřina je v tomto případě důležitá. To, co bude pod kapotou, totiž může odhalit, co plánuje značka pro čínský sedan pro rok 2021, který má být právě celý elektrický. A samozřejmě nepůjde jen o čínský trh. Elektrifikace sice začne tam, ale postupně zasáhne všechny trhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám