Hlavní obsah

Infiniti svým konceptem přepisuje historii

Nový úžasný koncept vzpomíná na doby sedmdesát let staré. Vzpomíná na slavné závodní monoposty, které brázdily světové okruhy. Jen je tu jeden problém – je to Infiniti.

Foto: Infiniti

Infiniti Prototype 9

Článek

O tom, že Infiniti nabídne na přehlídce automobilové krásy Pebble Beach Concours d’ Elegance v Kalifornii nový koncept s názvem Prototype 9 jsme už tento týden informovali.

Ale protože už to projelo celým internetem, značka Infiniti dala všanc už kompletní fotovýbavu tohoto vozu. Je to úžasná vzpomínka na dobu dávno minulou, ale slavnou, kdy jezdci téměř lítali v otevřených monopostech. Ovšem je tu problém. Vzpomíná na tu dobu Infiniti, které vzniklo v roce 1989, takže vlastně vzpomínat nemá na co.

Foto: Infiniti

Infiniti Prototype 9

Foto: Infiniti

Infiniti Prototype 9

Alfonso Albaisa, senior viceprezident pro design společnosti Infiniti vysvětluje vznik konceptu takto: „Začalo to jako jednoduchá myšlenka. Co kdybychom našli někde na jižním cípu Japonska hluboko zahrabané ve stodole auto, které bylo skryté očím po dobu sedmdesáti let? Co když jsme v něm našli semínko první Grand Prix, semínko umění a krásy? Jak by vypadal tenhle objev?“

Přiznejme si to – vypadá nádherně. Vypadá prostě jako ta sedmdesát let stará klasika, ale tak nějak pojatá jako moderní silniční střela. Ostatně i technika, s jakou přistupovali k vozu, je podobná. Třeba povrchové panely jsou ručně dělané z hliníku, ale jsou uložené na jakýchsi vlepovaných rámech z laserem řezané oceli.

Foto: Infiniti

Infiniti Prototype 9

Pod kapotou nečekejte žádný super výkonný šestiválec od Infiniti. Při pohledu zezadu ani nenajdete žádné výfuky. To je proto, že o pohon kol se stará elektrika. Jde o systém použitý v Nissanu Leaf. Tady dává autu dostatečnou dynamiku na zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,5 sekundy.

Anketa

Ohodnoťte známkou Infiniti Prototype 9
1
86,7 %
2
2,7 %
3
2,4 %
4
1,6 %
5
6,6 %
Celkem hlasovalo 1283 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám