Hlavní obsah

Kompaktní elektromobil Kia EV3 poodhaluje tvary v produkční podobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenší přírůstek do rodiny elektrických SUV Kia EV opět sází na ostře řezané tvary a robustní styl. Premiéra proběhne již během května a sledovat ji bude možné on-line.

Foto: Kia

Ukázky produkčního elektromobilu Kia EV3

Článek

Nabídka čistě elektrických SUV značky Kia se brzy rozroste o další model, který navazuje na vlajkové elektrické SUV Kia EV9. Nová Kia EV3, jejíž produkční snímky nyní automobilka zveřejnila, ale představuje kompaktní SUV model, který má za úkol učinit elektromobilitu dostupnější.

Podobně jako Kia EV9 a menší EV5 přitom i EV3 svými dosud odhalenými detaily výrazně odkazuje na koncept představený koncem loňského roku. Designéři opět vycházeli z filozofie „Spojené protiklady“ a vsadili na výrazný, geometrický a robustní styl.

První ukázky produkčního modelu poodhalují pohled na přední i zadní světla s charakteristickým ostře řezaným světelným podpisem, podobným modelu EV9. Na ukázky kabiny si ještě musíme počkat, u značky Kia se dá ale očekávat, že zachová i fyzické ovladače.

Technickým základem vozu by opět měla být platforma E-GMP, namísto 800V architektury použité v modelech EV6 a EV9 se však očekává dostupnější 400V systém. Základní model zřejmě nabídne jeden elektromotor, u vyšších verzí lze očekávat dva elektromotory, neboť značka slibuje i působivý výkon.

Globální premiéra nového modelu Kia EV3 je naplánována na 23. května od 12:00 a sledovat ji bude možné i živě prostřednictvím kanálu značky na YouTube.

Ostrá Kia EV9 GT dorazí příští rok, z 0 na 100 km/h zrychlí za 4 sekundy

AutoMoto
Související témata:
Kia EV3

Výběr článků

Načítám