Hlavní obsah

Kombi Audi A4 nabídne až 490 litrů v zavazadelníku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by čekal, že bitva mezi velkými rivaly BMW, Audi a Mercedes-Benzem skončí někdy smírem, ten se mýlí. Když jeden představí kupé, druhý ho musí mít taky. A když jeden má objem zavazadelníku 485 l, pak musí mít nejnovější model 490 l.

Článek

Mluvíme samozřejmě o Audi A4 Avant. Tento model se představí na ženevském autosalonu a my máme možnost se ještě před jeho oficiální premiérou pořádně seznámit s jeho specifikacemi.

Auto nabídne celkem dost prostoru. Především proti staršímu trojkovému kombi od BMW ho bude výrazně víc. Však je to také znát na zavazadelníku Audi pokořilo BMW o třicet litrů. Také Mercedes má méně, takže Audi si může mnout ruce - velký marketingový tah se naplnil. V technických specifikacích automobilu to bude jistě velmi dobře vypíchnuto, kdo že je v této třídě nejlepší.

:. Audi A4 Avant

Audi k tomuto prvenství „stačilo“ aby auto prodloužili o 12 cm. Auto tak má celkem 4,7 m, což je dost, ale podle značky je vůz o 10 % lehčí, než jeho jmenovec z předchozí generace.

A4 Avant bude dodáván samozřejmě s množstvím motorů, které nasazuje Audi do svých sedanů. Najdeme zde zážehovou osmnáctistovku s přeplňováním a 118 kW, dvoulitrový turbodiesel (tentokrát už common-rail) se 103 kW a potěšující je i nasazení třílitrového vznětového šestiválce (176 kW). Později se v nabídce také objeví 2.0 TDI CR se 125 kW. Ovšem nejsportovnější verze bude mít zážehový agregát. Půjde o známý 3,2 l FSI se 195 kW, se kterým dokáže vůz zrychlit z 0 na 100 km za 6,4 s.

:. Zavazadelník má objem 490 l.

Změn se dočkal také podvozek, který musel být přizpůsoben typu karoserie a jejímu použití. Také se změnil posilovač řízení, jehož servomechanismus byl optimalizován a snížila se jeho energetická náročnost. Podle Audi se tak snížila spotřeba motorů až o 0,1 l na 100 km. Snížení spotřeby je však u motorů větší, díky optimalizaci jejich charakteristik.

Reklama

Související témata:

Související články

První fotografie a informace o nové Audi A4

Dnes prodávaná Audi A4 je stále velmi krásným vozem, za kterým se každý s chutí ohlédne. Ovšem pokud by dostal novou karoserii... To se nyní stane a kde jinde...

Audi A4 v Česku od 862 400 Kč

Ačkoli na našem trhu není ještě ani jeden vůz nové Audi A4, už nyní je však možné si je objednávat. Import Volkswagen Group nastavil ceny tak, že základní...

Kabriolet Audi A4 končí

Jeden z nejžádanějších kabrioletů Audi A4 končí. Nezávislý výrobce Karmann ukončuje jeho výrobu, aby se mohla nasadit do výroby postupně nová generace.

Výběr článků

Načítám