Hlavní obsah

Kia Tasman bude první pick-up značky, vůz pro práci i zábavu zamíří na globální trhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Kia oficiálně odhalila jméno svého prvního pick-upu, jehož premiéra proběhne v příštím roce. Globální model by měl být praktickým společníkem pro práci i stylovkou pro zábavu.

Kia TasmanVideo: Kia

 
Článek

O prvním modelu s karoserií pick-up značky Kia se mluví již delší dobu, teprve nyní však jihokorejská automobilka oficiálně odhalila jeho jméno. Na premiéru modelu Kia Tasman si však budeme muset počkat až do příštího roku.

Jméno Tasman je odkazem na Tasmánii, jižní ostrov spadající pod Austrálii, který zaujme svým krásným, ale současně drsným prostředím. Podobného ducha by pak měl nabídnout i první pick-up značky.

Podle automobilky by se mělo jednat nejen o praktického partnera pro práci, ale také o stylový pick-up, který zvládne i cesty za náročnějším odpočinkem. V nabídce tak budou nejspíš jednoduší užitkové verze, ovšem i vybavené verze do města či náročnějšího terénu.

Foto: Kia

První pick-up značky Kia dostal jméno Tasman.

Model Tasman by měl být modelem globálním, nejprve však zamíří na trhy v Koreji, Austrálii, Africe a oblastech Středního východu. Evropu zatím značka bohužel nezmínila, je však pravděpodobné, že na lokální trhy časem dorazí až jeden z čistě elektrických pick-upů, o jejichž vývoji značka hovořila v minulosti.

O technice zatím tisková zpráva nehovoří, podle webu Motor1 by však základem modelu měl být robustní rámový podvozek, čímž se Kia Tasman bude odlišovat od pick-upu Hyundai Santa Cruz, který má samonosnou karoserii. Po modelu Mohave tak půjde o další model značky Kia s karoserií na rámu.

Pohonnou jednotkou by měl být 2,2litrový vznětový čtyřválec, kombinovaný s osmistupňovou automatickou převodovkou. K dispozici by měly být verze s pohonem pouze jedné i obou náprav a spekulace hovoří o verzi s dvoudveřovou či čtyřdveřovou kabinou.

Hyundai a Kia chtějí zvýšit dojezd a rychlost elektromobilů chytrými štíty před koly

AutoMoto

Kia EV9 v testu: Vlastní cestou

Testy

Reklama

Související témata:
Kia Tasman

Výběr článků

Načítám