Hlavní obsah

Kia ProCeed bude skutečně kombík, ukáže se na autosalonu v Paříži

Avizovaný ceed s karoserií shooting brake dostane jméno ProCeed, tedy to, které v minulosti patřilo třídveřové verzi. Ta se kvůli nevalnému zájmu zákazníků už vyrábět nebude. Více než měsíc před oficiálním odhalením zveřejnila Kia první fotografii proceedu.

Foto: Kia 2x

Kia ProCeed - první foto

Článek

Dosud byla Kia pro_cee'd třídveřovou verzí hatchbacku cee'd; trochu sportovněji založená, trochu méně praktická, trochu odvázanější. V nové generaci modelu bude verze ProCeed také sportovněji založená, méně praktická a odvázanější.

Jenže nikoliv ve vztahu k hatchbacku, nýbrž ke kombíku. Jméno ProCeed dostane již dříve avizovaná karosářská verze shooting brake. Nečekejte však skutečný shooting brake, tedy dvoudveřové kombi – ProCeed bude pětidveřový.

Svítící spojnici lamp mívají spíš dražší auta

První fotka, na kterou se můžete podívat výše, ukazuje zadní světla nikoliv nepodobná modelu Sportage, ovšem s jedním zásadním prvkem, vyhrazeným spíš prémiovkám – se světly spojenými linkou přes celou šířku zádě.

Také vidíme široký postoj a výdechy za zadními koly. A že se nedíváme na další koncept, ale na produkční vůz, silně napovídá přítomnost zadního stěrače. Bohužel je trochu pihou na kráse.

Foto: Kia

Kia Proceed

Předobrazem, stejně jako normálnímu ceedu, mu byl ProCeed Concept, odhalený vloni na autosalonu ve Frankfurtu. Produkční model bude odhalen téměř přesně po roce – na autosalonu v Paříži začátkem října. [celá zpráva]

Nebudou si dva kombíky v nabídce modelu Ceed zbytečně konkurovat? Podle českého zastoupení automobilky nikoliv – Ceed SW a ProCeed mají mířit na úplně jiné skupiny zákazníků. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám