Hlavní obsah

Přivřete oči a představte si, že tohle je nová Kia Ceed

Kia Ceed je už trochu zaprášená a okoukaná a korejská značka, která je dnes už ale víc evropská než mnohé „domácí“ značky. Výrobce tak ukázal na autosalonu koncept, který má na novou generaci trochu navnadit.

Foto: Kia

Kia Proceed

Článek

Kia už před lety dala radikálně najevo, že Evropa ji nesmírně zajímá a jen několik set metrů od bran do výstaviště ve Frankfurtu nad Mohanem vystavěla celé své evropské designerské centrum. A vyplatilo se. Kia jede na hodně vysoké vlně a chce v tom pokračovat. Už za týden jedeme na mezinárodní prezentaci nového malého SUV Stonic, takže uvidíme, jak moc ta vlna vysoká je.

Foto: Kia

Kia Proceed

Každopádně tenhle koncept, který se postavil na autosalonu na pódium, se jmenuje Proceed. Už ne s podtržítkem jako dosud. Ale i tak jeho jméno zcela jednoznačně odkazuje na existující řadu aut. A Gregory Guillaume, šéfdesignér Kia Motors Europe na tiskové konferenci sám několikrát předestřel, že tohle je opravdu vize budoucího ceedu. Hatchback je prý na ústupu, a tak nejen vizuál přední masky, ale i koncept fastbacku se prý začlení do nové generace.

Auto je zajímavé hned z několika důvodů. Třeba proto, že navazuje na model Stinger, který byl tak skvěle přijat. A tady je vidět, jak pružně dokáže designerské centrum postavené přímo v centru dění, zareagovat.

Foto: Kia

Kia Stinger GT

Foto: Kia

Kia Proceed

Další zajímavostí je to, že auto má podsvícený boční profil prosklení. Tím vítá majitele a vytváří nezaměnitelný znak auta. Je to určitě zajímavější, než nabubřelá projekce loga automobilky na silnici vedle auta.

Třetí je ten zajímavý lak. Na ten nadávali všichni fotografové, protože auto se prostě nedalo dobře vyfotit. Červená stěna v pozadí udělala z tohoto vozu rozpitý flek na každé fotce, a tak ukážeme raději profesionální press fotografie. Koncept je totiž lakován speciálním červeným odstínem ‘Lava Red’. Ten vznikl kombinací několika ručně nanášených vrstev laku (devatenáct vrstev černého, pak stříbrného s chromovým efektem a červeného), čímž vznikl zářivě lesklý povrch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám