Hlavní obsah

Kia poodhaluje druhou generaci crossoveru Niro

Nová generace crossoveru Niro má vyjadřovat kombinaci šetrnosti k přírodě a radosti z jízdy. Jaké bude mít pohonné ústrojí, zatím není jasné. Kompletní odhalení přijde už za pár dnů.

Foto: Kia

Upoutávka na novou Kiu Niro

Článek

Malý crossover Kia Niro, který dosud byl k mání jako „full“ hybrid, plug-in hybrid a elektromobil, dostane novou generaci už na autosalonu v korejském Soulu, který odstartuje v tomto týdnu. Automobilka nyní zveřejnila čtyři upoutávky, které o novince prozrazují první informace.

Foto: Kia

Upoutávka na novou Kiu Niro

Tou hlavní je design – nové niro bude očividně silně inspirováno konceptem HabaNiro z roku 2019. Ten byl se svými křídlovými dveřmi poněkud odvážný na mainstreamovou sériovou produkci, ale linky denního svícení a zadních lamp se očividně do nového nira přenesou.

Foto: Kia

Upoutávka na novou Kiu Niro

Automobilka o novince říká, že její design se řídí filozofií pojmenovanou „Spojené protiklady“. Co to konkrétně znamená po stránce vzhledu auta, se asi dozvíme až za pár dní. Zatím nám musí stačit, že to souvisí se snahou o trvalou udržitelnost výroby aut a že to designově spojuje ekologickou šetrnost s potěšením z jízdy.

Foto: Kia

Upoutávka na novou Kiu Niro

V interiéru můžeme čekat buď dva displeje – přístrojový štít a centrální displej – na jednom panelu, nebo jeden velmi dlouhý displej. Vypadá to také na ambientní osvětlení na palubní desce, jachtu připomínající linky na dveřích a – díkybohu – oddělený panel ovládání klimatizace.

Na zbytek si počkejme na soulský autosalon. Tam bychom se mohli dozvědět, zda bude niro opět dostupné ve třech elektrifikovaných provedeních, a také kdy se novinka začne prodávat – jestli ještě letos, nebo až v příštím roce.

Foto: Kia

Koncept Kia HabaNiro

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám