Hlavní obsah

Kamery vysávají baterii. Tesla pracuje na úspornějším módu Sentry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla připravuje aktualizaci softwaru pro vozidla vybavená módem Sentry, aby snížila spotřebu baterie bezpečnostního sledovacího systému.

Foto: Tesla

Boční kamera Tesly

Článek

Sentry Mode ve vozech Tesla využívá kamery k neustálému sledování okolí automobilu, když je zaparkováno. Záznam je poté nahrán a lze jej uložit, vůz také varuje kolemjdoucí, pokud jsou podezřele blízko.

Funkce je však náročná na spotřebu baterie zaparkovaného vozu, pokud není zapojený v nabíječce. I když Tesla neuvedla, jak náročný mód Sentry je, předpokládá se, že spotřebuje až 15 % baterie za den. Proto Tesla neumožňuje tuto funkci používat, pokud má jejich vozidlo méně než 20procentní nabití.

Viceprezident Tesly v oblasti pohonu a energetického inženýrství Drew Baglino na sociální síti X potvrdil, že automobilka pracuje na zlepšení. Sdělil, že ve druhém čtvrtletí letošního roku bude spuštěna aktualizace softwaru, která sníží spotřebu energie.

„Tým pracuje na snížení o 40 % v aktualizaci softwaru ve 2. čtvrtletí,“ uvedl.

V posledních letech byla k vidění spousta případů, kdy byli vandalové nebo zloději chyceni při činu právě díky tomuto módu.

Systém ale není bez kontroverze. V loňském roce nizozemské úřady donutily automobilku aktualizovat systém tak, aby vždy blikal světlomety jako varování, že natáčí, z obavy o soukromí občanů, kteří jsou natáčeni na veřejných prostranstvích bez svého vědomí. Tesla také změnila svou reklamu na Sentry mód v Německu kvůli podobným obavám o soukromí.

Snažili se poškodit nabíječku elektromobilu, tesla je u toho sama natočila

AutoMoto

Muži v USA poškrábali teslu klíčem a bouchnuli do ní dveřmi. Vůz všechno natočil

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám