Hlavní obsah

Jeremy Clarkson zvolil nejlepší auto letošního roku, tentokrát mu stačí tři válce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý ročník ceny Auto roku britského zpravodajského serveru News UK má i samostatnou kategorii pro Jeremyho Clarksona. Podle motoristického novináře a bývalé hvězdy pořadu Top Gear je nejlepším letošním autem Toyota GR Yaris.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Toyota GR Yaris

Článek

Britskou cenu v News UK Motor Awards za nejlepší auto roku podle čtenářů a motoristických novinářů sice získal elektrický SUV Ford Mustang Mach-E, ovšem protože jde Clarkson vždy tak trochu proti proudu, jeho speciální cenu si odnesl podstatně purističtější vůz.

Novinář, který se dostal do povědomí široké veřejnosti i v České republice díky dlouholetému moderování pořadu Top Gear, zvolil ostrý hatchback Toyota GR Yaris.

Ve svém pravidelném sloupku v Sunday Times vychválil například vlastnosti vozu na nezpevněných cestách kolem jeho statku i na silnicích pokrytých ledem. „Je to jeden z nejzábavnějších a nejnapínavějších vozů, jaké jsem kdy řídil,” sdělil s tím, že jej tohle auto dokázalo nahlas rozesmát.

Test Toyoty GR Yaris: Fanoušci sobě

Testy

GR Yaris je v dnešní napjaté době v automobilovém průmyslu skutečnou anomálií. Má svou unikátní třídveřovou karoserii, pohon všech kol a pečlivě naladěný podvozek. Jde o homologační speciál pro závody mistrovství světa rally.

Jeho produkce byla původně limitována, ovšem letos se kvůli vysoké poptávce znovu spustila. Přitom přijde na téměř milion korun a k výjimečným jízdním vlastnostem mu stačí speciálně naladěný 1,6litrový tříválec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám