Hlavní obsah

Jeep Gladiator do výroby nepůjde

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept z detroitského autosalonu 2005 s názvem Jeep Gladiator nepůjde do výroby. Ačkoli se dost dlouho spekulovalo, že by mohl vůz být hodně žádaný především v USA, nakonec zůstane jen u jediného prototypu.

Článek

Časopis Ward´s Auto přinesl rozhovor s Ericem Rindeurem, provozním šéfem automobilky DaimlerChrysler. V něm se vyjádřil, že Jeep Gladiator do výroby nepůjde, protože jeho výroba by byla nerentabilní.

Není se co divit. Automobil totiž stojí na svém vlastní speciální platformě, která zatím není nikde použita, což by vůz značně prodražilo. Rozhodnutí také přichází po zjištění amerických výrobců pickupů, že jejich výrobky se v prodejích propadají. Kupříkladu Ford již omezil výrobu těchto mohutných vozů, protože má plné sklady a vozy nejdou na odbyt. [celá zpráva] Ani Jeep tak nemůže předpokládat, že by tento trend prolomil.

Reklama

Související témata:

Související články

I v USA vedou v oblíbenosti asijské značky

Prodejci automobilů ve Spojených státech jsou nejspokojenější s asijskými značkami. Vyplývá to z průzkumu Národní asociace obchodníků s automobily (NADA)....

Výběr článků

Načítám