Hlavní obsah

Jedinečné Ferrari 812 Competizione vypadá jako oživlá skica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní ferrari, které vypadá jako pokreslené fixem, je dílem šéfdesignéra automobilky Flavia Manzoniho. Na rozdíl od většiny podobných specialitek nevzniklo pro určitého klienta, nýbrž bude k mání v aukci.

Foto: Ferrari

Ferrari 812 Competizione „Sketch Car“

Článek

Ferrari prodalo 998 kusů modelu 812 Competizione, vyrobilo ovšem ještě o jeden více. Je jím kousek se žlutým matným lakem, pokrytý linkami, které by člověk čekal spíš u skici než u hotového auta.

Důvodem je, že právě skicu má připomínat. Je jediným kusem svého druhu, jehož finální vzhled ručně nakreslil šéfdesignér Ferrari Flavio Manzoni. Říká mu prostě „skica“.

Ani barevná kombinace není náhodná, je inspirovaná černými náčrtky na žlutém papíře, jak začíná vývoj jakéhokoliv auta v designovém centru Ferrari. Interiér je velmi podobný – dominuje v něm kontrast žluté barvy s černou a na sedačkách, jejichž potah je tvořen alcantarou vyrobenou z 65% recyklovaného polyesteru, i na dalších místech jsou ručně kreslené linky.

Kromě vzhledu se vůz neliší od ostatních 812 Competizione, což znamená 829k dvanáctiválec pohánějící zadní kola a naladění více zaměřené na okruhovou jízdu ve srovnání s civilnější verzí 812 Superfast.

„Skica“ bude k mání v aukci na události nazvané Ferrari Gala, která se bude konat 17. října v New Yorku. Výtěžek poputuje na dobročinné účely – k podpoře vzdělávání dětí a mladých lidí.

Enzo Ferrari zemřel před 35 lety, provázela jej sláva i osobní tragédie

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám