Hlavní obsah

Jeden z posledních vyrobených chironů odkazuje na slavné Bugatti Atlantic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti Chiron v podobě zvané „57 One of One“ bylo odhaleno jako exkluzivní pocta Bugatti Type 57 SC Atlantic z roku 1934.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron 57 One of One

Článek

Nejnovější speciální edice založená na Chironu Super Sport je jednou z posledních vyrobených. Chiron je vyprodaný a jeho hybridní nástupce má být odhalen v nadcházejících měsících.

Automobilka uvádí, že auto bylo postaveno na míru pro amerického zákazníka, který nikdy předtím bugatti nevlastnil. Má být považováno za „ikonické“ jako atlantic, jedno z nejkrásnějších aut na světě.

Nová varianta chironu získává řadu výjimečných designových prvků, včetně nové masky chladiče se 14 leštěnými vertikálními lamelami.

Rovněž modrý lak na karoserii a kolech je odkazem na vůz z roku 1934, na spodní straně zadního spoileru je ručně kreslená silueta atlantiku a slogan „57 One of One“.

Hnědé kožené čalounění uvnitř zdobí ručně šité siluety atlantiku na výplních dveří a také vykládání na středové konzole nesoucí název vozu.

Na zadní straně opěrek hlavy je vyobrazena grafika tančícího slona, kterou firma používá na svých nejexkluzivnějších vozech od roku 1926, kdy se objevila na voze Type 41 Royale.

Specialita jiank přebírá prvky ze „standardního“ Chironu Super Sport se specifickými koncovkami výfuku, bočním profilem ve tvaru písmene C, zkosenou zadní částí se světelnou lištou o šířce nárazníku, výraznými pásy a motorovým prostorem převážně krytým kvůli aerodynamice. Motor W16 se čtyřmi turbodmychadly má 1578 koňských sil, vůz má limitovanou maximální rychlost 440 km/h.

Bugatti ukázalo fascinující vnitřnosti hypersportu Bolide

AutoMoto

Fotky bugatti se nelíbí úřadům, vůz stál na cyklostezce

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám