Hlavní obsah

Je tohle nový Nissan X-Trail? Patentové snímky ukazují mnohé

Nissan X-Trail je v současné generaci na trhu už dlouho a je jisté, že se chystá nová generace. Takto bude vypadat podle brazilského ministerstva ekonomiky, které zveřejnilo patent.

Foto: LL

Současný Nissan X-Trail

Článek

Současný Nissan X-Trail je v nabídce už od roku 2013 a před třemi lety prošel faceliftem. Japonské automobilky mají ve zvyku uvádět na trh nové generace aut po kratší době, než je běžné u evropských značek. Po sedmi letech na trhu by tedy nástupce současného X-Trailu měl klepat na dveře, ale zatím bylo víceméně ticho. Až dosud.

Na internetu se objevily patentové obrázky nového vozu, jehož design by se dal považovat za evoluci současného X-Trailu. Všimly si jich weby Motor1, Roadshow a CarAdvice a také CocheSpias na Instagramu, účet, který bývá velmi dobrým zdrojem „úniků” fotografií nových aut.

Přesto, zdroj těchto fotografií zvedá obočí - je to brazilské ministerstvo ekonomiky, které 31. března zveřejnilo informace o novém registrovaném patentu právě s těmito obrázky.

X-Trail je celosvětový model, v USA se prodává pod názvem Rogue. Brazilský web Nissanu aktuálně současný model nezobrazuje, ovšem podle dostupných informací se tam prodává.

Na uveřejněných obrázcích vidíme velmi dobře přední masku vozu, v níž je vidět odkaz na stávající X-Trail i linky nové korporátní masky Nissanů ve tvaru písmene V. Tomu odpovídají i obrázky maskovaného auta, které se objevily před několika měsíci. I poslední okno na boku auta a naznačená světla na zádi auta jsou tvarem podobná současnému modelu.

Podle webu Paultan se nový X-Trail má představit nejprve v USA, to by mělo být ještě letos, a poté v roce 2021 v Japonsku jako hybrid. Ovšem, současná koronavirová pandemie může vývoj prodloužit a odhalení odsunout.

Foto: LL

Současný Nissan X-Trail

Reklama

Související články

Test Nissanu X-Trail: chvályhodný počin

Nissan X-Trail vždycky patřil na světových trzích k jednomu z nejlepších SUV. Důvodem byla jeho univerzálnost. Na rozdíl od mnoha jiných se neztratil na...

Výběr článků

Načítám