Hlavní obsah

Jako řidičovy druhé oči. Kia vylepšila systém monitorování slepého úhlu

Novinky, laz

Nová Kia Sorento jako první evropský model značky nabízí vylepšenou funkci monitorování slepého úhlu. Obraz těsně kolem vozu promítá v určitých případech na řidičův displej.

Kia Sorento a inovované sledování slepého úhluVideo: Kia

 
Článek

Monitorování slepého úhlu je jedna z nejužitečnějších funkcí v rámci aktivní bezpečnosti aut. Ve formě senzoru v zrcátku, či dnes běžněji v zadním nárazníku, se rozšířil napříč segmenty.

Zpravidla tvoří jen zmíněný senzor a varovné prostředky. Ať už akustické, nebo vizuální v podobě diod ve zpětném zrcátku. Kia do toho v novém Sorentu připojila ještě kameru. Ta nenahrazuje klasické zpětné zrcátko, jako třeba v Audi e-tron, ale dokáže promítnout nebezpečnou situaci do kruhu na přístrojovém štítu.

Zvyknete si na kamery místo zrcátek? Novinku od Audi jsme otestovali v pražském provozu

AutoMoto

Obraz z kamer integrovaných do vnějších zrcátek tak krátce nahradí číselník rychloměru nebo otáčkoměru, zatímco je stále možné sledovat aktuální rychlost vozidla. Kamery zprostředkují širší úhel zobrazení než zrcátka samotná, a poskytují tak řidiči lepší přehled o okolním provozu.

Kia představuje nové Sorento

Autosalon Ženeva

Nové Sorento se pyšní digitálním přístrojovým štítem s úhlopříčkou 12,3 palce a rozlišením 1920×720 pixelů. Představit se nová generace měla na zrušeném autosalonu v Ženevě v březnu. Na trh se dostane ještě letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám