Hlavní obsah

Jak se bude jmenovat? Alfa Romeo se ptá fanoušků na jméno crossoveru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno prvního elektromobilu Alfy Romeo je předmětem debat na sociálních médiích. Automobilka je sama zažehla s tím, ať fanoušci hádají.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo (ilustrační foto)

Článek

Italská automobilka Alfa Romeo pracuje na novém crossoveru segmentu B, tedy menším než model Tonale. Zatím mu říká „Kid“, tedy „Dítě“, ovšem finální jméno to není. Jaké bude, se automobilka ptá na sociálních médiích a komentáře pod facebookovým příspěvkem zaplňují historické názvy jako GTV, Milano, Sprint nebo dokonce Brera či Spider.

Jeden z komentujících navrhuje jméno Fiera po milánské čtvrti; původ jména Brera je podobný. A taky může být ve hře Gavia - tak se jmenuje alpský průsmyk, který leží mezi Stelviem a Tonale, odkud už automobilka jména pro crossovery čerpala. Naopak po průsmyku Brennero, kudy vede dálnice mezi italským Bolzanem a rakouským Innsbruckem, se podle automobilky vůz jmenovat určitě nebude.

Připravovaná alfa bude prvním ryze elektrickým modelem značky, a hlavně – bude malá. Podle starších zpráv má stát na technickém základě Jeepu Avenger či Opelu Mokka-e, jinými slovy, na platformě eCMP.

Zatím je brzy na technické specifikace vozu, ovšem můžeme spekulovat, že nebudou daleko od ostatních elektromobilů na stejné platformě. To znamená baterie o kapacitě 54 kWh a přední kola poháněná elektromotorem o 156 koních výkonu.

Představení má proběhnout v první polovině roku 2024. Není ovšem jasné, zda automobilka vybere jméno z návrhů fanoušků, nebo zda po nich spíš chce hádat, jaké jméno mu už vybrala. Titulek na Facebooku zní „Guess the name“, tedy „Hádejte jméno“, což by nahrávalo spíš té druhé variantě.

Hektický roadtrip: Jedenáct alpských průsmyků za čtyři dny

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám