Hlavní obsah

Jaguar vylepšuje modely XE a XF, novinkou je varianta 300 Sport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar si pro evropský trh připravil malou aktualizaci svých dvou sedanů XE a XF. Oba mimo technologických vychytávek dostanou i nejsilnější sportovní variantu 300 Sport.

Foto: Jaguar

Jaguar XE 300 Sport

Článek

Britský Jaguar oznámil, že v Evropě aktualizuje své dva modely XE a XF. Nejvýraznější změnou je sportovní varianta 300 Sport, která se u těchto vozů objevuje vůbec poprvé. Novinka bude mimo jiné vybavena paketem černých doplňků, dvacetipalcovými koly a černou střechou.

Jaguar F-Pace a Range Rover Velar mají nové řadové šestiválce

AutoMoto

Pod kapotou verze 300 Sport se v obou případech nachází přeplňovaný dvoulitrový čtyřválcový motor s výkonem 300 koňských sil a točivým momentem 400 Nm. Agregát je připojený na osmistupňovou automatickou převodovku se standardním pohonem všech kol.

Kromě nové motorizace přicházejí oba modely s aktualizovaným systémem. Novinkou je možnost využívání Amazonu Alexa, tedy propracovaného hlasového asistenta. Nové je i dálkové ovládání vozu Jaguar Remote Skill, které je rovněž spojené s Amazon Alexa. Nechybí ani Android Auto a Apple CarPlay poslední generace.

První jízda s Jaguarem XE po faceliftu: Britové jsou ve střední třídě konečně silní

Testy

Mimo nejsilnější variantu 300 Sport pak Jaguar nabídne také přeplňovaný čtyřválec s výkonem 250 koní. Pro zájemce o vznětový motor Jaguar připravil dvoulitrový čtyřválec s mild hybridní technologií a výkonem 204 koní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám